czwartek, 21 maja 2015

Warzywna zupa-krem bez śmietany

Spróbuj, bo warto!

źródło zdjęcia : dietetykblog.pl
Jeżeli przepadasz za formą posiłku, jaką jest zupa- ten przepis jest dla Ciebie!

Ostatnio, całkiem przypadkiem, razem z moją drugą połową, stworzyłam pyszną, gęstą i aksamitną w smaku WARZYWNĄ ZUPĘ- KREM.

Poniżej przedstawiam przepis na ten zdrowy zastrzyk witamin!

WARZYWNA ZUPA-KREM – porcja dla 4-5 osób (u nas zupa starczyła na dwa dni)

Składniki:
·         2,5 – 3 l wody
·         kostka rosołowa bulion warzywny (opcjonalnie)
·         nać pietruszki
·         ½ opakowania świeżego szpinaku
·         2 garści zielonej fasolki szparagowej
·         1 duża marchew
·         1 puszka zielonego groszku
·         1 cebula
·         4 ząbki czosnku
·         200g mrożonej mieszanki warzywnej (seler, por, ziemniaki)
·         sól
·         pieprz
·         chilli

Sposób przygotowania:
Wszystkie warzywa dokładnie umyć i ugotować w bulionie do miękkości. Doprawić ulubionymi przyprawami. Następnie zmielić na gładką masę w blenderze i gotowe!


P.S.

Aniu taj znać, czy przepis się przydał! :-D

4 komentarze:

  1. Na pewno się przyda, uwielbiam takie zupy i dziękuję za przepis :-) na pewno wypróbuję :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Z pewnością przepis zostanie przetestowany :) Uwielbiam zupy kremy :) Oby więcej takich ;) Pozdrawiam, http://przepisnamlodosc.pl/

    OdpowiedzUsuń