Zielone koktajle warzywno-owocowe.
To, że są zdrowe, dostarczają wielu potrzebnym nam
właściwości to chyba już wszyscy wiedzą.
Nie? To mówię Ci, PIJ ZIELONE KOKTAJLE! J
Doskonale sprawdzają się one jako południowa przekąska,
zwana podwieczorkiem.
Plusy:
- wysoka zawartość niezbędnym dla nas witamin i minerałów
- działanie oczyszczające nasz organizm
- dają kopa energetycznego, prawie jak napój typu RedBull
Minusy:
- nieodpowiednie dobranie składników może wiązać się z niesmaczną,
mdłą papką, którą trzeba w dodatku jeść łyżeczką … sprawdzone na własnym
przykładzie! J
Poniżej trzy super sprawdzone przepisy:
Koktajl szpinakowa- jabłkowo- ogórkowy dla dwóch osób
(średnio słodki)
- ogórek zielony 1/2 szt
- jabłko 1 szt
- woda niegazowana 1 szkl
- szpinak (w moim przypadku mrożony) 1 szkl
- sok z cytryny 1 łyżka
Jabłko i ogórek obrać ze skórki. Wrzucić wszystko do
blendera i miksować na jednolitą masę.
Koktajl szpinakowo- marchwiowo- bananowy dla dwóch osób
(słodki)
- marchew 2 średnie sztuki
- szpinak (w moim przypadku mrożony) 1 szklanka
- banany 2 średnie sztuki
- trawa cytrynowa (może być również sok z cytryny) ½ łodygi
- woda niegazowana 1 szkl
Marchew i banany obrać ze skórki. Wrzucić wszystko do
blendera i miksować na jednolitą masę.
Koktajl pietruszkowo- jabłkowy z mango dla dwóch osób
(słodki) PYCHOTA!
- jabłko 2 średnie szt
- natka pietruszki 1 pęk
- mango ½ szt
- trawa cytrynowa (może być również sok z cytryny) ½ łodygi
- woda niegazowana 1 szkl
Jabłko i mango obrać ze skórki. Wrzucić wszystko do blendera
i miksować na jednolitą masę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz