niedziela, 19 kwietnia 2015

Złoto z prosa

Kasza jaglana odkwasi Twój organizm.


Kasza jaglana wytwarzana z prosa jest bez wątpienia najzdrowszą i najstarszą kaszą dostępną w tej chwili na naszym rynku. Posiada ona wiele dobrych wartości odżywczych dla naszego organizmu, również zdrowotnych.


ODKWAŚ SWÓJ ORGANIZM ZA POMOCĄ KASZY JAGLANEJ

Na co dzień spożywamy wiele produktów, które zanieczyszczają nasz organizm. Wysoka zawartość szkodliwych dla nas substancji znajdująca się w produktach dostępnych w naszych sklepach sprawia, że czujemy się nieszczęśliwi.  ZADBAJ o swój organizm i zacznij spożywać kaszę z prosa. Jest ona zasadotwórcza, dzięki czemu przywróci równowagę w Twoim organizmie.   

Czytaj: Ciasto z kaszy jaglanej

WŁAŚCIWOŚCI LECZNICZE KASZY JAGLANEJ

- wzmacnia pracę jelit, dzięki czemu w znacznym stopniu poprawia metabolizm
- obniża poziom złego cholesterolu
- wskazana podczas kataru, grypy, przeziębienia
- poprawia pamięć dzięki obecnej w niej lecytynie
- wzmacnia nasze kości dzięki zawartości krzemu
- jest produktem bezglutenowym, czyli zdrowym i pełnowartościowym zamiennikiem dla osób z nietolerancją pokarmową


WAŻNE!
Jeśli pracujesz intensywnie umysłowo zadbaj o to, aby KASZY JAGLANEJ nie zabrakło w Twojej codziennej diecie. Poprawi ona Twoją koncentrację, pamięć oraz kreatywność.


PIĘKNIEJSZE CIAŁO I UMYSŁ DZIĘKI KASZY JAGLANEJ

Prawie każdy z nas dba o swoje ciało. Pielęgnuje go i dopieszcza, aby wyglądało jak najlepiej. Krzemionka zawarta w kaszy jaglanej poprawi wygląd naszej skóry, włosów oraz paznokci. A przecież piękne ciało, upiększa także nasze wnętrze, prawda?

JAK PRZYGOTOWAĆ KASZĘ JAGLANĄ, ABY NIE BYŁA GORZKA?

Przede wszystkim opłucz ją sporą ilością gorącej wody. Pozwoli to na pozbycie się nieprzyjemnego posmaku goryczy.
Proporcja 4 łyżki kaszt jaglanej/1 szklanki wody – gotuj ok. 15 do całkowitego wchłonięcia wody przez kaszę.

PRZYKŁADOWY OBIAD Z KASZY JAGLANEJ
Kasza jaglana z fasolą i warzywami danie dla 2 osób
Skład:
2 małe sztuki papryka czerwona
2 małe sztuki papryka zielona
1 sztuka cukinia
1 puszka czerwonej fasoli konserwowej
1 ½ szklanki kaszy jaglanej
zioła prowansalskim sól, pieprz, chilli
olej rzepakowy
2 łyżki świeżego szczypiorku do dekoracji

Sposób przygotowania:
Na oleju lekko podsmażyć pokrojone w kostkę warzywa, dodać odcedzoną fasolę, przyprawić do smaku. Kaszę ugotować według przepisu na opakowaniu. Wszystko wymieszać na patelni i jeszcze raz lekko podsmażyć.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz